DOMOV BOLEZNI ZA ZDRAVE KOSTI ZVEZA DRUŠTEV BOLNIKOV Z OSTEOPOROZO...

Zveza društev bolnikov z osteoporozo Slovenije

Potrčeva 16, 1000 Ljubljana

Delo društev je usmerjeno v obveščanje, izobraževanje in ozaveščanje prebivalstva, s čimer želimo doseči, da bi takrat, ko so kosti še zdrave, z več skrbi za zdravje prve znake bolezni premaknili v pozno starost ali jih celo preprečili. Pravočasno preprečevanje se ne začne šele po 40. letu, ampak že v mladosti. Kajti skrb za zdrave kosti v mladih letih se bogato obrestuje v tretjem življenjskem obdobju.

V letni delovni program vsako leto znova vztrajno zapisujemo predvsem izobraževalne in preventivne dejavnosti, organizirano plavanje, prilagojeno telovadbo, rekreacijo, strokovna predavanja, izlete, sprehode in brezplačna presejalna merjenja mineralne kostne gostote z ultrazvokom.

Naše članice in člani dobivajo glasilo Sončnica s strokovnimi prispevki in nasveti, poročili o delu v posameznih skupinah, o načrtovanih dejavnostih in s prispevki članov.

Pomembne naloge so tudi organizacije srečanj ob svetovnem dnevu osteoporoze, 20. oktobru. Program je zastavljen delno strokovno, s predavanji in poročili društev, vedno pa ga poživi še kulturni program.

Želite izvedeti še več? Pokličite 01 / 540 19 15; vašega klica bomo veseli vsak torek med 10. in 12. uro.

Članek je bil objavljen v reviji Naša lekarna št. 15, oktober 2007.