DOMOV BOLEZNI ZA ZDRAVE KOSTI DRUŠTVO PROTI OSTEOPOROZI MARIBOR

Društvo proti osteoporozi Maribor

Društvo proti osteoporozi Maribor je prostovoljno združenje, ki s svojimi dejavnostmi ozavešča najširši krog ljudi o osteoporozi. Društvo prireja tečaje, strokovna predavanja, svetovanja, učne delavnice, preventivne meritve kostne gostote. Bolniki tako dobijo informacije o novih zdravstvenih pripomočkih, zdravilih in njihovi uporabi, novostih na področju zdravljenja in preprečevanja osteoporoze in njenih posledic ter o dosežkih na tem področju.

Društvo proti osteoporozi Maribor, ki danes šteje približno sto članov, so leta 2005 ustanovili le trije prostovoljci. Znak društva je simbol, ki ponazarja cvet sončnice z geslom Zdravo življenje – zdrave kosti. Društvo pri svojem delovanju ne pomaga samo svojim članom, ampak tudi širši populaciji. Za boj proti osteoporozi je zelo pomembna tudi rekreacija. Društvo organizira terapevtsko gimnastiko, tečaje nordijske hoje in pohodniške izlete z usposobljenimi vaditelji fizioterapevti in športnimi pedagogi. Pozornost društva je usmerjena tudi k ozaveščanju mladih o pomenu zdrave prehrane, vnosu kalcija in vitamina D v organizem ter gibanja. V učnih delavnicah, na predavanjih in med druženjem v naravi ustvarjajo razmere za povezovanje vseh treh generacij ter spodbujajo medsebojno solidarnost in strpnost mlajših do starejših in bolnih.

Vse informacije v povezavi z delovanjem društva in ostalimi vprašanji lahko dobite na sedežu društva na Cesti XIV divizije 67 v Mariboru, vsak ponedeljek od 10.00 do 12.00 ure ali na telefonski številki 051/312-034.

Članek je bil objavljen v reviji Naša lekarna št. 15, oktober 2007.