DOMOV KULINARIČNO RAZVAJANJE ROMB S TOFUJEM NA TATARSKI NAČIN

Romb s tofujem na tatarski način

Romb s tofujem na tatarski načinZa štiri osebe:

  • 225 g filejev romba,
  • 4 žlice limoninega soka,
  • 8 redkvic,
  • 50 g na koščke narezanih šalotk,
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja,
  • 25 g tofuja,
  • 225 g olupljenih kumaric,
  • malo kopra,
  • 1 ščepec kajenskega popra,
  • sol
  • in sveže mlet poper

Dobro preverite, da je očiščen file romba res brez kosti – po potrebi jih lahko odstranite tudi s pinceto. Nato file drobno sesekljajte, dajte v porcelanasto posodo in ga prelijte s tremi žlicami limoninega soka. Pustite, da se romb marinira v soku približno 30 minut; medtem ga večkrat dobro premešajte.

Narežite redkev na tanke rezine ter ji dodajte šalotko in peteršilj. Tofuju primešajte preostanek limoninega soka in dodajte šalotko z redkvijo.

Ko sesekljan romb postane transparenten, odvečno tekočino odcedite ter ga primešajte k tofuju. Začinite s ščepcem kajenskega popra, soljo in sveže mletim poprom.

Kumarice narežite na majhne rezine, podobne vžigalicam (način julienne), jih položite na krožnik in nazadnje dodajte romb, pripravljen na tatarski način.

Jed okrasite z drobno narezanim koprom in postrezite z majhnimi rezinami popečenega polnozrnatega kruha.

Kaj svetuje Mosimann

Riba, ki je ne skuhamo, ampak le mariniramo, mora biti popolnoma sveža in izvrstne kvalitete.