DOMOV BOLEZNI REVMA FUNKCIONALNA VADBA Z MOJCO MAVEC

Funkcionalna vadba z Mojco Mavec

Pri funkcionalni vadbi se nam je pridružila voditeljica in popotnica Mojca Mavec.Zakaj lahko Mojca Mavec brezskrbno skače čez planke? Ker redno telovadi! Prav vesela je bila, da se je lahko udeležila sklopa funkcionalne vadbe za moč, ravnotežje in koordinacijo. Pridružite se ji! :)

To je vadba, s katero učinkovito izboljšujemo različne gibalne  sposobnosti telesa (gibljivost, mišična moč in vzdržljivost, aerobna vzdržljivost, ravnotežje, koordinacija in hitrost) v eni vadbeni enoti. Zajema tudi različne funkcionalne gibalne vzorce iz vsakdanjega življenja. Izvajana je na način, da jo zmorejo izvajati tudi bolniki s kronično revmatično boleznijo, potem ko že dobro obvladajo vse predhodne sklope vaj. Namenjena je tudi vsem ostalim, saj se lahko intenzivnost vadbe stopnjuje z uporabo različnih vadbenih pripomočkov (npr. težjih utežnih ročk), večjih obsegov gibov in večjo hitrostjo izvedbe vaj. 

Društvo revmatikov Slovenije je v okviru vseslovenske akcije spodbujanja gibanja »Skočimo na lepše« pripravilo celovit program strokovnih in ciljno usmerjenih video vadb, ki so namenjene prav vsakemu posamezniku, predvsem pa bolnikom z diagnozo vnetne revmatične bolezni. Program osmih sklopov terapevtskih video vadb je nastal v sodelovanju Društva revmatikov Slovenije s fizioterapevtko Anito Jaklič, člani društva in ob podpori družbe Medis. Akcijo pa so podprli tudi znani obrazi.

Več informacij o akciji »Skočimo na lepše« najdete na spletni strani Društva revmatikov Slovenije: www.revmatiki.si.