Praznično ličenje

Uredništvo revije Naša lekarna

Bliža se najdaljši mesec in najdaljša noč v letu. V mesecu, ko si zabave in srečanja kar sledijo, ne pozabimo na to, da je december glamurozen mesec, ko se na zabavah radi pokažemo v najlepši luči. Ob premišljeno izbrani obleki, nakitu in čevljih, ste zadnji modni dodatek, ki ga potrebujete za praznični december, ve same. Zato smo vam pripravili nekaj napotkov, kako vaš obraz pripraviti na praznovanje.

Napotki do čudovitega prazničnega videzaČe je še nedolgo tega veljalo, da je decembrski make-up drzen in svetleč, so se smernice ličenja v zadnjih letih spremenile. Sodobni praznični make-up je eleganten in ravno prav glamurozen, da vas bodo opazili prav vsi v ni družbi. Seveda pa ne smemo pozabiti, da so ličila lahko včasih moteča, še posebej, če so na obrazu dlje časa. Zato ne pozabite na dobro pripravo osnove za ličenje.

Pripravili smo vam nekaj napotkov, kako do čudovitega prazničnega videza. Korak za korakom vas bo vizažistka Romana Marolt vodila od čiščenja kože, prek vlaženja in malih skrivnosti ličenja. Praznični ličilni preobrazbi se je predala Tasja Ceklin, mag. farm. iz Lekarne Dravlje, v fotografski objektiv pa je preobrazbo ujela fotografinja Tina Ramujkić.

Zapomnite pa si, da boste piko na i dodale same, kajti najlepši modni dodatek, ki poudari lepoto vsake ženske, je vaš nasmeh.

Kožo pripravimo na ličenje s površinskim čiščenjem. Za čiščenje uporabimo čistilno mleko ali gel, kožo toniziramo s tonikom in nanesemo blago vlažilno kremo, ki jo pustimo nekaj minut, da se dobro vpije v kožo. Če je povrhnjica kože izsušena, si pred čiščenjem privoščimo še blagi piling.

Uporaba svetlega korektorjaNa predele podočnjakov, vrhnjega dela lične kosti, na sredino čela, na predel med nosom in zgornjo ustnico ter na vdolbino na bradi nanesemo svetel korektor ali osvetljevalec. S tem ustvarimo svetle točke na obrazu, ki bo tako deloval spočito in sveže.

Na obraz nanesemo ustrezni puder, ki naj bo blage, rahle teksture, vlažilen in dobro pigmentiran. Za večerne in posebne priložnosti je primeren malce svetlejši odtenek pudra, kot ga uporabljamo za dnevno ličenje, ki bo prav tako ustvaril učinek spočitega obraza. Puder matiramo s tanko plastjo transparentnega pudra, ki bo še podaljšal obstojnost podlage.

Predel pod ličnimi kostmi osenčimo z lepim bronzerjem ali zemljo.Predel pod ličnimi kostmi osenčimo z lepim bronzerjem ali zemljo. Če je čelo visoko, ga prav tako osenčimo ob straneh, s tem bomo ustvarili lepo obliko obraza. Zgornji del lične kosti pod očmi, predel pod obrvmi, sredino čela, srčasto zgornjo linijo ustnic ter brado rahlo osvetlimo z osvetljevalci ali svetlečim senčilom zelo svetle barve, s tem ustvarimo v zadnjem času modni strobing oziroma bleščeč videz obraza.

Senčila na oči nanesemo tako, da z njimi lepo oblikujemo morfologijo veke. Senčila naj bodo skladnih barv z obleko, če pa se počutite drzno, pa posezite po kontrastnih barvah. Barve senčil naj lepo prehajajo iz temnih v svetlejše odtenke. Pri zrelejših damah naj bodo senčila mat odtenkov, mlajše ženske pa si lahko privoščijo tudi senčila z rahlim refleksom. Odvisno od celotne podobe in osebnosti ženske, si lahko za novoletne zabave privoščimo tudi malo bleščic, vendar naj bodo te elegantne in ne preveč očitne.

Senčila na oči nanesemo tako, da z njimi lepo oblikujemo morfologijo veke

Če bomo na ustnicah uporabili šminko bolj konkretnih barv, ustnice obvezno občrtamo s svinčnikom, ki naj bo za odtenek temnejši od barve šminke. Občrtamo jih tako, da so simetrične in pravilne oblike. Če je potrebno, jih lahko povečamo, vendar zgolj za eno debelino črte svinčnika. Svinčnik zabrišemo tudi na površino ustnic. Šminko nanesemo po celotni površini ustnic tako, da prekrijemo tudi črto svinčnika. Če pa si želimo bolj naraven izgled, lahko uporabimo samo šminko umirjenih barv ali sijaj v želenem odtenku.