DOMOV NOVIČKE KONCERT ZBORA IN ORKESTRA EVROPSKIH...

Koncert zbora in orkestra evropskih študentov medicine

Društvu študentov medicine Slovenije je v letu 2009 pripadla čast organizirati gostovanje Zbora in orkestra evropskih študentov medicine (European Medical Students' Choir - EMSC in European Medical Students' Orchestra - EMSO).

Od 31.07.2009 do 09.08.2009 bodo v Ljubljani gostili udeležence iz vse Evrope, pridno vadili, gostovanje pa zaključili z dvema koncertoma, ki bosta izvedena 8. 8. 2009 v cerkvi sv. Jurija v Piranu in 9. 8. 2009 v veliki dvorani Slovenske Filharmonije.

Zbrani denar bodo namenili za novo CTG napravo za sprejemno ambulanto Perinatološkega oddelka Ljubljanske porodnišnice.

Projekt podpirajo Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani (MFLJ), Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

Orkester in zbor združujeta glasbeno nadarjene študente medicine in mlade zdravnike iz vse Evrope ter delujeta že več kot 10 let. Vsako leto gostujeta v drugi državi, kjer njuna gostovanja vedno prostovoljno organizirajo lokalni študentje medicine. Cilj priojekta je mednarodno povezovanje študentov medicine in mladih zdravnikov izven okvirjev rednega študija. Mesta v katerih sta  EMSO in EMSC gostovala v preteklih letih so Aberdeen, Barcelona, Basel, Berlin, Bristol, Budimpešta, Dresden, Edinburg, Gdansk, Heidelberg, London, Oslo, Oxford, Porto, Praga, Riga, Rim, Stockholm, Valladolid in Varšava. Z izjemo skupnega gostovanja v Stockholmu in letošnjega v Ljubljani, zbor in orkester navadno gostujeta ločeno.

Letos v Ljubljani  pričakujemo približno 45-članski orkester in 55-članski zbor. Udeleženci letošnjega gostovanja so študentje medicine in mladi zdravniki s Finske, Francije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovenije, Srbije, Švedske in Velike Britanije. Dirigent orkestra bo Marjan Grdadolnik, zbor pa bo vodila Martina Batič. Koncertni program bo obsegal dela G. Jereba, F. Schuberta, J. Masseneta, M. Grdadolnika, M. Josia in J. Haydna. Koncert bomo posneli na zgoščenko, predvidoma pa bo koncert posnela tudi RTV Slovenija