DOMOV KULINARIČNO RAZVAJANJE V LASTNEM SOKU DUŠENA RDEČA POSTRV

V lastnem soku dušena rdeča postrv

Dušena postrvZa štiri osebe:

  • 675 g filejev rdeče postrvi,
  • 40 g čebule, 50 g korenja,
  • 60 g narezanega pora (le tisti del rastline, ki je bele barve),
  • 100 g čvrstih belih šampinjonov,
  • 16 lističev pehtrana,
  • 8 žlic ribje jušne osnove,
  • sol, sveže mlet poper

File rdeče postrvi očistite in s pinceto odstranite kosti, ki so morda še ostale. File narežite na štiri kose ter jih začinite s soljo in poprom.

Zelenjavo dobro umijte in narežite na tanke trakove.

V ponvi popražite na trakove narezano čebulo, dodajte korenje in por ter pražite dve minuti. Nazadnje dodajte še narezane gobice in pražite še minuto. Začinite s štirimi lističi pehtrana, soljo in poprom.

Na štiri kose papirja za peko, trikrat večje od kosa postrvi, porazdelite trakove zelenjave. Na zelenjavo položite kose rdeče postrvi in jih garnirajte s preostalim pehtranom in nekaj zelenjave.

Vsak kos postrvi prelijte z dvema žlicama ribje jušne osnove in nato papir prepognite tako, da bo riba zavita kot paket ter da pri kuhanju tekočina ne bo uhajala.

Vse skupaj položite v pekač ter v pečico in pecite približno deset minut pri temperaturi 160 °C.

Nasvet Mosimanna: Rdečo postrv postrezite na način »en papillote «, torej še zavito, in jo odprite šele na mizi. Tako ohrani svojo aromo.