DOMOV BOLEZNI PRESNOVNE BOLEZNI METULJČICA NUDI PODPORO ŠČITNIČNIM...

Metuljčica nudi podporo ščitničnim bolnikom

Metuljčica je staro dobra štiri leta. Povod za ustanovitev je bilo veliko vprašanj, ki so se v zvezi z boleznijo porajala nekaterim pacientkam in na katera niso našle ustreznih odgovorov. Ko so se sešle prvič, so ugotovile, da niso osamljene in da se podobne, relativno nespecifične težave, ki jih ne znajo pripisati ničemur, pojavljajo pri vseh.

Društvo MetuljčicaNepopisno olajšanje je botrovalo odločitvi, da ustanovijo društvo, kamor se bodo po pomoč lahko zatekli vsi, ki jih pestijo bolezni ščitnice. Med drugim so si zadale tudi cilj, da bodo še neodkritim pacientom skušale skrajšati mukotrpno pot do postavitve ustrezne diagnoze in napotitve k tirologom, ki bodo zanje znali ustrezno poskrbeti. Bolezni ščitnice so namreč pogosto zelo težko prepoznavne, zaradi česar do postavitve diagnoze lahko mine tudi več let.

Društvo ima sedež v Ljubljani, pod njegovim okriljem pa deluje 5 skupin za samopomoč. Člani se srečujejo enkrat mesečno in si izmenjujejo izkušnje ter se izobražujejo. Enkrat letno društvo, ki ga vodijo izključno prostovoljke, pripravi srečanje z zanimivimi predavanji, na katerih sodelujejo tudi najbolj priznani slovenski tirologi. Stalni stiki so zagotovljeni prek spletnih strani www.metuljcica. si, kjer deluje tudi klepetalnica, in www.med.over.net, na kateri sta foruma, kjer se lahko pogovorite s strokovnjakom tirologom ali pa s članicami društva.

Skupine za samopomoč:
Ljubljana: Alenka, 040 511 477
Postojna: Magda, 041 949 848
Novo Mesto: Janja, 040 276 103
Šoštanj: Natalija, 041 809 489
Kranj:Mojca, 031 888 843