DOMOV KULINARIČNO RAZVAJANJE »KUHANJE JE TAKO KOT ŽIVLJENJE –...

»Kuhanje je tako kot življenje – najboljše in najlepše je takrat, ko imamo kakovostne sestavine in prvinske recepte!«

Švicarski šef kuhinje Anton Monsimann je prepričan, da se pot do zdravja začne doma v naši kuhinji. Sodi med začetnike nove filozofije kuhanja s preprostimi, predvsem pa zdravimi jedmi. Izogiba se čezmerni in neustrezni uporabi maščob. Okus temelji na kakovostnih sestavinah in pravih odmerkih. Uživanje v njegovih jedeh ni greh ali prekršek! To je pot k zdravemu življenju in preprečevanju razvoja srčno-žilnih bolezni.

V sodelovanju s podjetjem Pfizer je pripravil zbirko receptov in najboljše želimo deliti tudi z vami.

Polnjeni paradižniki s špinačo in rumeno omako iz paprike

Za štiri osebe potrebujete:Za omako:
12 srednje velikih zrelih paradižnikov,
60 g na drobno narezane šalotke,
600 g očiščene špinače,
100 g belega nemastnega sira,
muškatni orešček,
nekaj sveže krebuljice,
sol, sveže mlet poper.
2 srednje veliki rumeni papriki,
1 žlička na koščke narezane šalotke,
1 majhen strok česna,
nekaj vejic svežega timijana,
400 ml zelenjavne jušne osnove,
1 ščepec sladkorja, sol in sveže zmlet poper.

Paradižnike prerežite pri peclju, z žličko jih izdolbite in notranjost rahlo solite. V teflonski posodi med mešanjem popražite na drobno narezano šalotko. V slanem kropu poparite špinačo, jo ohladite s hladno vodo in jo dobro ožmite. Nato jo na grobo narežite, dodajte narezani šalotki ter pustite dve minuti, da se navzame okusa. Dodajte sir in začinite s soljo, z muškatnim oreščkom in sveže mletim poprom. Paradižnike napolnite s špinačo, razporedite jih v pekač in pokrijte z aluminijasto folijo.

Pečico segrejte na 80 °C in paradižnike od štiri do pet minut grejte v njej. Za rumeno omako na večje koščke narežite oprano papriko, ki ste ji odstranili semena. Na srednjem ognju popražite na koščke narezano šalotko skupaj s strtim strokom česna in pri tem pazite, da ne potemni. Nato dodajte papriko, timijan in zelenjavno jušno osnovo ter 20 minut kuhajte v nepokriti posodi na nizkem ognju, dokler se paprika ne zmehča. Z mešalnikom zmeljite papriko v pire in ga pretlačite skozi cedilo ter omako začinite s ščepcem sladkorja, soljo in sveže mletim poprom. Omako prelijte v štiri ogrete globoke krožnike, v vsakega postavite tri polnjene paradižnike in okrasite z nekaj nasekljane krebuljice.