DOMOV PREUDARNO ZA ZDRAVJE DOBRA NALOŽBA V PRIHODNOST JE SKRB ZA...

Dobra naložba v prihodnost je skrb za vitalnost organizma

Strokovnjaki že dolgo opozarjajo na sistemsko pomanjkanje kisika (ali tako imenovano hipoksijo) v organizmu, ki je glavni vzrok nastajanja procesa staranja in degenerativnih procesov v telesu.  Zdrav in vitalen organizem  nam omogoča, da manj časa preživimo v zdravniških ordinacijah in na bolniškem dopustu ter se lažje upiramo degenerativnim procesom v telesu.

Obnavljanje celic posameznih organov poteka vse življenje in je vitalnega pomena za naš organizem

skrb za zdravjeNaše telo se obnavlja vse življenje. Tako uravnava svoje nemoteno delovanje, odpravlja napake in ostanke metabolnih procesov. Organizem vsakega posameznika ima naravnano svojo biološko uro, ki pa jo s pravilnim obnavljanjem celic podaljšujemo. Ker je čas obnavljanja celic posameznih organov različno dolg – koža se obnavlja približno en mesec, celice živčevja pa skoraj eno leto –, je priporočljivo vsaj dvakrat letno narediti temeljito razstrupljanje ali »očiščevalno kuro«. Če pri tem znamo prisluhniti še svoji biološki uri, je njen učinek največji. Najkrajši proces razstrupljanja je enak času obnovitve kože, najdaljši pa je odvisen od telesne pripravljenosti in zdravstvenega stanja posameznika.

Koža je prvi odraz telesnega in psihičnega počutja

Ko prisluhnemo organizmu, zaznamo sebi lastno hitrost regeneracije posameznih organov. Najopaznejša in najhitrejša je regeneracija kože. Na njej hitro opazimo spremembe, ki nastajajo v notranjosti organizma, saj je koža eden od organov, ki iz telesa izloča škodljive in strupene snovi.

Utrujena, izsušena, preobčutljiva, razdražljiva, mozoljava, nečista, mešana koža je vse prevečkrat posledica telesnega izločanja strupenih in škodljivih snovi. To so ostanki zaužite hrane, pijače, zdravil, slabe vode, hektičnega življenja in onesnaženega okolja, ki se jim tudi med dopustom največkrat ne izognemo.

Kaj je dobro vedeti

Danes strokovnjaki – biokemiki, fiziologi, citologi – vedo, da je sinergija (kombinacija) posameznih elementov veliko učinkovitejša od večjih koncentracij posameznih elementov. Poiščimo pravo sinergijo elementov, po možnosti v kombinaciji s kisikom. Ugotovimo, kako dolgo so taki izdelki že na trgu in ali imajo opravljene osnovne teste kakovosti in učinkovitosti. Preverimo, ali lahko poiščemo in dobimo odgovore na ustrezna vprašanja, ki se nam porodijo ob nakupovanju določenega izdelka.

Članek je bil objavljen v reviji Naša lekarna št. 16, november 2007.