Domov » Vsi članki

Zmote in resnice o hujšanju

Samo ena shujševalna dieta je učinkovita. Tista, ki je zdrava in pri kateri telo in vse njegove celice tudi med hujšanjem dobijo vse hranilne in zaščitne snovi.

Hujšajmo z glavo

Shujšati je mogoče na različne načine, shirati še prej. Hujšati s trajnim učinkom, oblikovati telo, je precej težje in nikakor ne gre hitro, temveč počasi in vztrajno. Vse magične shujševalne diete, kjer se »rezultat« vidi že po...

Kategorija: Hujšanje

Integrativni pristop v zdravljenju debelosti

Debelost ni vzročno povezana le z boleznimi srca in ožilja, temveč še s številnimi drugimi nevarnimi kroničnimi boleznimi, kot so zvišan krvni tlak, sladkorna bolezen tipa 2, nekatere oblike raka … Manj znano, a čedalje...

Nočna mora žensk – celulit in maščobne obloge

Čeprav je za celulit v definiciji iz slovarja zapisano, da se pojavlja pri debelih ljudeh, naj bi kar 80 do 95 odstotkov vseh žensk trpelo za to nadlogo. To pomeni, da imajo celulit vse, suhe, debele, majhne, velike, stare in...

Kategorija: Hujšanje

Prehranska dopolnila pri hujšanju

Pripravki namenjeni zmanjševanju telesne teže ali le ohranjanju vitkosti so zelo popularni. Ker je teh na policah različnih specializiranih trgovin vedno več, je pri nakupu dobro vedeti, kateri so zares koristni in varni.

Kategorija: Hujšanje

Pri hujšanju je zelo pomembno gibanje

Za lep videz in dobro počutje ni dovolj samo zdrava prehrana. Potrebno je tudi gibanje!

Čezmerna telesna teža in prehrana

Porušeno ravnovesje med vnosom in porabo energije ima za posledico naraščanje telesne teže. Če ne ukrepamo, to vodi v debelost. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je opredelila debelost kot največji globalni kronični...

Hujšam počasi in premišljeno

Odstotek ljudi, zlasti otrok, ki so preveč hranjeni, drastično narašča, zato se vse pogosteje spoprijemamo z boleznimi, ki jih prinaša debelost. Zato je za hujšanje nujno potrebna sprememba življenskega sloga.

Kategorija: Hujšanje

Pomlad, poletje, hujšanje

Nemalo ljudi se v času svojega (odraslega) življenja zredi in shujša. Kljub temu le redko govorimo o bolezensko pogojeni debelosti. Kilogrami se preprosto nabirajo zaradi preveč zaužitih in premalo porabljenih kalorij.

Kategorija: Hujšanje

Recimo odvečnim kilogramom adijo

Debelost: zakaj in kako odgovarja doc. dr. Andrej Janež, dr. med.

Hujšanje se začne v glavi

Svetovna zdravstvena organizacija že nekaj let opozarja, da postaja debelost eden najpogostejπih vzrokov številnih kroničnih obolenj in posledično tudi prezgodnjih smrti.

Hujšanje

Večinoma je hrana tista, ki je vzrok za debelost. Kdor bi rad uspešno znižal telesno težo, mora spremeniti z leti pridobljene prehranjevalne in gibalne navade.

Kategorija: Hujšanje

NAŠA LEKARNA

Uredništvo