Domov » Nosečnost in otroci

Nosečnost in otroci

Plenični izpuščaj

Plenični izpuščaj (dermatisis pod plenico) je dokaj pogosta kožna bolezen, zlasti pri otrocih v industrijsko razvitih državah. Nastane zaradi stika z urinom in blatom, ki povzročata vlažno okolje in naredita kožo pod plenico bolj...

Folna kislina – vitamin življenja

Največja človeška mojstrovina je ustvariti novo življenje in poskrbeti zanj, da se razvije v zdravega potomca. Otrok je v materinem trebuhu popolnoma odvisen od navad in razvad svoje »gostiteljice«, zato je v tem obdobju potrebno...

Finančna vzgoja otrok

Vzgoja otrok zahteva tudi finančno vzgojo. Kako jih bomo vzgojili in s tem pripravli na samostojno življenje?

Vlaknine odpirajo: težave z zaprtostjo pri otrocih 2. del

Zaprtost je pogosta težava, s katero se srečujejo starši malčkov. Na vprašanja kako preprečiti obstipacijo, kje najdemo dovolj vlaknin in kako se prehranjevati, nam je odgovorila Andreja Širca Čampa, univ. dipl. inž. živilske...

Odnos do droge se najprej oblikuje v družini

Družinske in družbene vrednote dajejo otrokom potrebno moč, da skušnjavi rečejo »ne«. Otrok s trdnimi vrednotami ne bo popustil pred mamljivo, lahko celo usodno skušnjavo.

Težave z zaprtostjo pri otrocih - "Mami, ne morem kakat!" 1. del

Pogosta težava, zaradi katere so starši zaskrbljeni je zaprtost. Je vzrok za 3 % obiskov staršev z otroki v pediatričnih ambulantah in četrtino obiskov otrok v gastroenterološki ambulanti.

Potovanje v nosečnosti

Potovanje v nosečnosti je drugačno kot v času, ko ženska ni noseča. Poleg nase mora paziti tudi na otroka, ki ga nosi. Zato je potovanje modro še skrbneje načrtovati.

Rojstvo otroka lahko sproži tudi občutja žalosti - poporodna depresija

Rojstvo otroka velja za lep in srečen dogodek, ki naj bi se ga ženska veselila. Pogosto pa se lahko srečamo prav z nasprotno reakcijo – žalostjo in jezo, celo depresijo.

Novorojenček in dojenje

Mame so seznanjene s tem, da je materino mleko najboljša hrana za novorojenčke, vendar pa se kljub temu pogosto zgodi, da ob prvem ali naslednjem obisku na domu naletimo na težave, ki pri marsikateri mamici povzročijo stisko.

Prikazujem rezultate 41 do 49 od skupno 49

NAŠA LEKARNA

Uredništvo