Domov » Vsi članki

Smrk, kih, krah … Ko zdravje napadejo virusi gripe

Virus gripe in prehlada se prenašajo s kapljicami, ki jih razširjajo bolniki s kašljanjem in kihanjem. Prenašajo se tudi z neposrednim in posrednim stikom (rokovanje, prek kljuk).

Klop – majhna živalca, velika nevarnost

Klopni meningitis (klopni meningoencefalitis) - bolezen, ki postaja v Evropi vse pomembnejši zdravstveni problem, se prenaša z ugrizom klopa na človeka in tudi na druga živa bitja.

Po alergijskem rinitisu še astma

Astma je vnetna bolezen sluznice bronhijev. Osnova je astmatsko vnetje, ki ga večinoma povzroča več dejavnikov, med drugim tudi vdihani alergeni. Alergijski rinitis pa je izrazito alergijsko vnetje sluznice nosu in obnosnih...

Za sproščen korak v poletje - glivična okužba stopal – Tinea pedis (atletsko stopalo)

Poletje je čas, ko se pogosteje pojavijo glivične okužbe, predvsem v predelu stopal. Takšno okužbo najpogosteje imenujemo kar atletsko stopalo, saj je topla in vlažna koža idealno gojišče za glivice.

AIDS - Ali Imamo Dovolj Soli … v glavi?

Virus človeške imunske pomanjkljivosti HIV napade celice imunskega sistema. AIDS je skupek bolezenskih znakov in simptomov, ki pomenijo zadnjo fazo okužbe z virusom HIV.

Alergijski rinitis. Draži, da kaplja, peče in srbi

Alergije pri otrocih se lahko pojavijo že v prvih letih življenja, najprej na alergene v domačem okolju. Alergijski rinitis je najpogostejša alergijska bolezen otrok.

Prikazujem rezultate 61 do 66 od skupno 66

NAŠA LEKARNA

Uredništvo