Domov » Vsi članki

Krompirjev gratin s kozjim sirom

Kuhajmo zdravo z Antonom Mosimannom. Tokrat nas bo razvajal s krompirjevim gratinom in kozjim sirom.

Sladoled z jogurtom in svežimi gozdnimi sadeži

Odličen posladek s sladoledom, jogurtom in gozdnimi sadeži.

Carbonara originale

Brata Carbonara iz Neaplja sta bila v začetku osemnajstega stoletja ustanovitelja njune slavne kuharske šole. Začela sta že kot otroka, tako da sta pomagala svojemu očetu v lokalni gostilnici na obrobju Neaplja...

Sveta hitra hrana

Ne vem, ali naj se temu sploh reče hitra prehrana, saj je za pripravo potrebnega kar nekaj praženja in pripravljanja obroka. Idejo za recept sem kajpak spet povzel po eni izmed smešnih prigod iz svetega mesta, "ki je dobilo ime...

»Kuhanje je tako kot življenje – najboljše in najlepše je takrat, ko imamo kakovostne sestavine in prvinske recepte!«

Švicarski šef kuhinje Anton Monsimann je prepričan, da se pot do zdravja začne doma v naši kuhinji. Sodi med začetnike nove filozofije kuhanja s preprostimi, predvsem pa zdravimi jedmi.

Kuharski izziv

Kako gredo skupaj čokolada, pečena skuta, losos in rukola?

Kuhinjski noži

Lonci, sklede, pečica, indukcijski, plinski štedilnik, noži, kozice, pribor, servisi … Ste se kdaj vprašali, kaj od tega je najpomembnejše?

"Tuna party"

Mihael Vrčkovnik, dr. dent. med., velik gurman in ljubitelj kuhanja

Mogoče se zdi to nemogoče celo za tiste, ki imajo radi tuno, kaj šele za tiste, ki je sploh ne marajo. Idejo nam je dal Pita, prijatelj iz študentskega doma, po...

Gubčeva lazanja

Za pripravo tako dobre lazanje potrebujemo predvsem zdravega kuharja s stabilnim psihičnim stanjem, ker lahko priprava in peka trajata tudi do tri ure.

Muškatna mineštra

Mineštro, ki jo boste lahko skuhali po tem receptu, je sila preprosto pripraviti in vsebuje veliko količino zdravega škroba ter vlaknin.

Ukradene školjke

Kulinarično razvajanje s školjkami.

Beluši, kraljevska zelenjava

Beluši - nekateri jih imenujejo tudi kraljevska zelenjava. So okusni, zdravi in vsestransko uporabni. Potreben je le obisk tržnice, malo previdnosti pri nakupu, zvrhana žlica domišljije in okusen obrok je pripravljen.

Ajdovi žganci po Koroško

Končno je zadišalo po pravem poletju in zakaj ne bi pri vas zadišalo po pravi domači jedi, ki jo lahko popestrimo tako, da bo v vročih dneh, ki so končno prišli v našo deželo, delovala zelo osvežilno.

Maratonski špaget

Ne skrbite, ni dolg 42 kilometrov. Bi pa ideja lahko bila izhodišče za knjigo rekordov. Verjetno je to najmanj priljubljen špaget med tekači, še posebno tisti teden ali dneve pred maratonom, ko se ta špaget najbolj vleče in je...

Popotniški zajec

Naj vas opozorim, da priprava zajca na način, ki ga bom opisal, zahteva dva nivoja. Eden je v pečici na pekaču, drugi nad pečico v voku. Bodite pozorni!

Olimpijska solata

Olimpijska solata ni nič drugega kot preprost odgovor na vaše trenutno, proti kotletom in čevapčičem nastrojeno počutje.

Hitro in zdravo

Tudi prehrana je ena od stvari, ki lahko pripomorejo k boljšemu počutju in ne nazadnje tudi zdravju.

Od kakavovca do čokolade

Pradomovina kakavovca je Gvajana, območje v zgornjem toku reke Orinoco in Rio Negro. Že južnoameriški Indijanci Azteki so poznali divje drevo kakav. Preberite več o zgodovini čokolade.

Malo vina je dobro

Malo vina je dobro. To pa ne pomeni, da ga je veliko še boljše!

Prikazujem rezultate 41 do 59 od skupno 59

NAŠA LEKARNA

Uredništvo