DOMOV KULINARIČNO RAZVAJANJE ČEŠNJEVA STRJENKA S POMARANČNO OMAKO

Češnjeva strjenka s pomarančno omako

Za štiri osebe:

  • 150 g izkoščičenih sladkih češenj,
  • 25 g sladkorja,
  • 150 g nemastnega jogurta,
  • 3 listi želatine,
  • 2 žlici vode,
  • 200 g rikote,
  • 8 češenj za okras

Pomarančna omaka:

  • 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
  • 25 g sladkorja,
  • vrhnji del neškropljene pomarančne lupinice

V mešalcu sesekljajte češnje in sladkor v kašo, dodajte jogurt in premešajte.

Liste želatine postavite v mrzlo vodo, nato jih ožemite in na nizkem ognju raztopite v dveh žlicah vode ter jih primešajte češnjevi kaši. Nazadnje kaši dodajte še rikoto.

Zmes prelijte v štiri majhne skledice, jih pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik, da se ohladi.

Omaka: pomarančni sok zlijte v skledo, dodajte sladkor in na tanke trakove (julienne) narezano pomarančno lupinico. Pogrevajte, dokler se sladkor ne stopi, in nato počasi kuhajte, da zmanjšate količino tekočine na približno 100 ml. Na koncu pustite, da se omaka shladi.

Za trenutek skledice s strjenkami postavite v toplo vodo, nato strjenke prevrnite na štiri krožnike. Prelijte s pomarančno omako in okrasite s svežimi češnjami.