Domov » Vsi članki

"Tuna party"

Mihael Vrčkovnik, dr. dent. med., velik gurman in ljubitelj kuhanja

Mogoče se zdi to nemogoče celo za tiste, ki imajo radi tuno, kaj šele za tiste, ki je sploh ne marajo. Idejo nam je dal Pita, prijatelj iz študentskega doma, po...

Transmaščobne kisline - dediščina našega časa

Uravnotežena prehrana igra ključno vlogo pri uravnavanju telesne teže in ima velik vpliv na počutje in zdravje človeka. Maščobe imajo kljub splošnemu negativnemu mnenju v telesu številne pomembne naloge.

Murkovi rori

Murke niso cvetje iz Avsenikove pesmi, ampak kumarice, v našem receptu bodo to kisle oziroma vložene kumarice. Drugi del pa pozna vsak, ror kot ror, torej cev.

Muškatna mineštra

Mineštro, ki jo boste lahko skuhali po tem receptu, je sila preprosto pripraviti in vsebuje veliko količino zdravega škroba ter vlaknin.

Ponovoletni post

Večina se nas počuti prenažrte in ta občutek nas skupaj s prednovoletnimi obljubami, ki smo si jih zadali, pelje samo v eno smer. V željo po smiselnem prehranjevanju ali celo postu.

Brokoli – heroj med zelenjavo

Brokoli je kar nekakšen heroj med zelenjavo, saj je izjemen vir hranilnih snovi. Vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate in vlaknine ter ima nizko energijsko vrednost.

Ajdovi žganci po Koroško

Končno je zadišalo po pravem poletju in zakaj ne bi pri vas zadišalo po pravi domači jedi, ki jo lahko popestrimo tako, da bo v vročih dneh, ki so končno prišli v našo deželo, delovala zelo osvežilno.

Prebavne motnje - kako pa kaj vaša prebava?

Zaprtje (obstipacija) je prebavna motnja z oteženim in manj pogostim odvajanjem majhnih količin trdega blata, ki ga spremlja napenjanje in občutek nepopolne izpraznitve.

Telo dela na dober pogon

Prehrana je del športa in najpomembnejši del regeneracije (poleg počitka), ki sledi po naporih. Brez optimalne prehrane je telesu težko zadovoljiti potrebe po hranilih, ki jih nujno potrebuje za obnovo, rast, razvoj in zdravje.

Hitro in zdravo

Tudi prehrana je ena od stvari, ki lahko pripomorejo k boljšemu počutju in ne nazadnje tudi zdravju.

Od kakavovca do čokolade

Pradomovina kakavovca je Gvajana, območje v zgornjem toku reke Orinoco in Rio Negro. Že južnoameriški Indijanci Azteki so poznali divje drevo kakav. Preberite več o zgodovini čokolade.

Malo vina je dobro

Malo vina je dobro. To pa ne pomeni, da ga je veliko še boljše!

Prikazujem rezultate 61 do 72 od skupno 72

NAŠA LEKARNA

Uredništvo