Domov » Vsi članki

Smučajmo z užitkom in predvsem varno

Pred nami je čas šolskih počitnic. Marsikatera družina ali posameznik jih bo z veseljem preživel na smučiščih, bodisi doma ali v tujini. Kjer koli že bomo, blizu ali daleč, visoko ali malo nižje, na strmem ali položnem terenu –...

Kategorija: Rekreacija

Ozebline in omrzline

Kaj so ozebline in kaj omrzline, kako jih prepoznati in kako zdraviti, če do njih pride.

Gremo v savno!

Savna je najboljše globinsko čiščenje, ki ga lahko privoščite svojemu telesu. Pregretje telesa poveča imunsko odpornost, s potenjem se izločijo prah, odmrla koža, umazanija, ostanki ličil in odvečen loj.

Športne poškodbe in kako jih zdravimo

Zbrani nasveti, kako z razumnim ravnanjem preprečiti športne poškodbe in kako ukrepati, če kljub upoštevanju teh nasvetov do poškodbe vendarle pride.

Kategorija: Rekreacija

Telo dela na dober pogon

Prehrana je del športa in najpomembnejši del regeneracije (poleg počitka), ki sledi po naporih. Brez optimalne prehrane je telesu težko zadovoljiti potrebe po hranilih, ki jih nujno potrebuje za obnovo, rast, razvoj in zdravje.

Vadba v vodi za seniorje

V zadnjih letih so se tudi pri nas razširili razni rekreativni programi vadbe v vodi. Voda je namreč prijetno in prilagodljivo okolje, ki omogoča varno in učinkovito vadbo.

Kategorija: Rekreacija

Ali postaja doping kralj športa?

Pogovarjali smo se z zgovornim strokovnjakom, predsednikom Komisije za antidoping pri Atletski zvezi Slovenije (AZS), doc. dr. Tadejem Malovrhom.

Prikazujem rezultate 41 do 47 od skupno 47

NAŠA LEKARNA

Uredništvo