Domov » Vsi članki

Hrana za boljši imunski sistem

Učinkovit imunski sistem je najboljše varovalo pred virusi in drugimi vsiljivci, ki ogrožajo telo. Temeljna naloga imunskega sistema je, da prepozna vsiljivca in organizira učinkovito obrambo. In kaj potrebujemo za dobro...

Virusi na pohodu

Okužb s sezonskimi virusi in bakterijami ne moremo povsem preprečiti, lahko pa s pravilnimi ukrepi zmanjšamo obseg okužb in olajšamo potek bolezni.

Ali so vsa prehranska dopolnila na osnovi kolostruma enakovredna?

Na tržišču je na voljo zelo veliko prehranskih dopolnil. V zadnjem času jih je veliko tudi na osnovi kolostruma. O tem, kaj so prehranska dopolnila na osnovi kolostruma katere so bistvene razlike med njimi in kako naj jih...

Prehlad ≠ gripa

Po ocenah v Sloveniji vsako leto za gripo zboli več kot 60.000 ljudi. Dobro je, da se naučimo ločiti med gripo in prehladom, saj se lahko pred gripo precej zanesljivo zavarujemo s cepljenjem.

Kolostrum – vzdrževanje imunskega ravnovesja z naravno snovjo

Kolostrum je edinstveno prehransko dopolnilo, ki vsebuje popolno sestavo hranil v takšnih količinah, ki jih z vsakdanjo prehrano najverjetneje ne bi vnesli v telo.

Kategorija: Imunski sistem

Virus gripe: še vedno se lahko zaščitimo s cepljenjem

V Sloveniji narašča število akutnih prehladnih obolenj, krožiti pa je začel tudi virus gripe. Med bolnimi je največ otrok in mladostnikov.

Kategorija: Imunski sistem

Z antioksidanti ohranjamo zdravje in premagujemo utrujenost

Antioksidanti so po definiciji snovi, ki nevtralizirajo za celice nevarne proste radikale. Najdemo jih predvsem v sadju in zelenjavi. Prvo mesto med antioksidanti pa pripada česnu.

Kategorija: Imunski sistem

Pomen vitaminov v različnih življenjskih obdobjih

Vitamini že s svojim imenom nakazujejo, da so snovi, ki so vitalnega pomena za živo bitje. Vitamine potrebujemo v vseh življenjskih obdobjih, še posebno v obdobju odraščanja.

Prehlad … joj, pa ne že spet

Prehlad je akutno obolenje dihal, ki je največkrat posledica virusne, lahko pa tudi bakterijske okužbe sluznice žrela, nosu in obnosnih votlin. Prehlad povzroča več kot dvesto različnih vrst virusov.

Kategorija: Imunski sistem

Poskrbimo za dobro „komunikacijo” možganov

Kako pomembna je zadostna količina kisika v miselnih procesih mladih, drznih poslovnih odločitvah in vseh, ki so vpeti v intelektualna dela.

Kategorija: Imunski sistem

Naravni antioksidant Pycnogenol kot pomoč pri sladkorni bolezni

Številne raziskave zadnjih dveh desetletij potrjujejo domnevo, da je bistveno manj srčno-žilnih obolenj pri prebivalcih tistih držav ali območij, ki uživajo hrano, bogato s flavonoidi in z antioksidanti.

Kategorija: Imunski sistem

Koencim Q10

Koencim Q10 (CoQ10) je za naše telo izjemno pomembna molekula. Opravlja dve osnovni nalogi: sodeluje v procesu nastajanja energije in varuje pred škodljivimi učinki radikalov.

Kategorija: Imunski sistem

Gripa in prehlad naj ostaneta za obzidjem imunskega sistema

Imunski sistem je naš drugi jaz; njegovega delovanja sicer ne začutimo, občutimo le posledice, kadar ne deluje pravilno. Z oslabljenim imunskim sistemom večkrat zbolimo tudi za gripo in prehladom, z okrepljenim pa se jima lahko...

Kategorija: Imunski sistem

Kolostrum in imunski sistem

Z mikroorganizmi se bojujemo tako za hrano kot za prostor in kadar nas mikroorganizmi premagajo, zbolimo. Naše telo ima za boj proti mikroorganizmom razvit poseben sistem obrambe, ki ga imenujemo imunski sistem.

Kategorija: Imunski sistem

Imunoglukan – inovativna pomoč pri virusnih in bakterijskih okužbah

Prehransko dopolnilo Imunoglukan je novost na slovenskem trgu, ki na inovativen način pomaga povečevati telesno odpornost in tako pomaga pri hitrejšem in učinkovitejšem zdravljenju bakterijskih in virusnih okužb.

Kategorija: Imunski sistem

Kolostrum - naravna popotnica zdravju

Izloček prsne žleze samic sesalcev prvih 6 ur potem, ko povržejo mladiča, se imenuje kolostrum. Sestavi, pripravi ter zdravilnim učinkom kolostruma je posvečenih vsaj 4000 znanstvenih člankov.

Kategorija: Imunski sistem

Imunski sistem. Pogovor z dr. Alojzom Ihanom - 2.del

Nadaljevanje intervjuja o imunskem sistemu s prof. dr. Alojzom Ihanom, dr. med., specialistom klinične mikrobiologije.

Vitamin C – kralj med vitamini

Že leta je vitamin C ena najpomembnejših naravnih substanc. Znanstveniki so sadežem z visoko vsebnostjo vitamina C že od nekdaj pripisovali blagodejno delovanje na človeški organizem.

Kategorija: Imunski sistem

Imunski sistem. Pogovor z dr. Alojzom Ihanom - 1.del

Imunske celice znajo učinkovito prepoznavati in uničevati bolezenske mikrobe – bakterije, viruse, parazite, glive –, ki vdrejo v organizem. Tako nas imunski sistem zaščiti pred okužbami.

Prikazujem rezultate 21 do 39 od skupno 39

NAŠA LEKARNA

Uredništvo