Domov » Vsi članki

Litozin – novost za težave s sklepi in hrbtenico

Težave s sklepi in hrbtenico zaradi načina življenja strmo naraščajo. Najpogosteje se kažejo kot bolečine v sklepih zaradi obrabe sklepov (osteoartroza) in vnetja sklepov, ki so lahko posledica številnih bolezni

Kategorija: Brez bolečin

Najpogostejše športne poškodbe

Zdrav način življenja, na katerega nas v današnjem času neprestano opozarjajo, vključuje zdravo prehrano in redno telesno aktivnost. Čeprav ima slednja številne pozitivne učinke na telo, lahko nepravilna telesna vadba pretirano...

Zakaj se ne bi namazali, ko boli? Analgetiki in njihova uporaba

Bolečine lahko zelo učinkovito in varno lajšamo s simptomatskim zdravljenjem z uporabo protibolečinskih zdravil – analgetikov. Prednost topičnih oz. lokalnih analgetikov je prav v direktnem nanosu na obolelo mesto.

Kategorija: Brez bolečin

Bolečine v križu in hrbtenici

Bolečine v križu so posledica nepravilnih leg hrbteničnih struktur, tako kostnih kot ligamentarnih. Zato nastane pritisk na živce, kar povzroča bolečino. Preberite kakšni so vzroki za bolečine v hrbtu in kako lahko ukrepamo.

Osteoartroza – boleče gibanje

Osteoartroza je pogosta in raznolika bolezen, ki ima lahko več vzrokov. Osteoartroza zanesljivo zmanjša kakovost življenja bolnikov. Zdravljenje je zato še vedno usmerjeno v zmanjševanje simptomov in ohranjanje kakovosti...

Priročna potovalna lekarna

Na dopustu nas poleg prikupnih in prijetnih dogodivščin lahko doletijo tudi različne neprijetne težave. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako si lahko sami pomagate.

Poškodbe pri teku

Pri teku se v sklepih pojavljajo trikrat večje sile kot pri hoji, zato lahko hitro pride do poškodb. Športne poškodbe lahko preprečimo s pravilno športno opremo in pripravami.

Merjenje bolečine z VAS – vizualno analogno skalo

Bolečina je varovalni mehanizem, ki nas opozarja na neko škodljivo dogajanje v organizmu. Kako boleča je, pa lahko sedaj tudi izmerimo.

Kategorija: Brez bolečin

Minuta za zdravje naj ne ostane samo v osnovni šoli!

Delo, ki ga opravljamo, vpliva na naše zdravje. Najpogostejše težave, povezane z delom, so mišično-skeletne bolezni (bolečine v hrbtu in križu, bolečine v mišicah ...

Z bolečim križem je križ

Povprečen človek se vsaj trikrat v življenju sreča z močnimi in še večkrat s šibkejšimi bolečinami v križu. Na srečo pa te bolečine v križu le redko trajajo dlje časa.

Osteoartroza

Osteoartroza (OA) je najpogostejša kronična bolezen sklepov, ki zmanjšuje kakovost življenja pretežno starejših ljudi. Zanjo je značilen propad sklepnega hrustanca, ki se mu lahko pridruži tudi vnetje.

Zdravljenje bolečine pri bolniku z rakom

Bolečina je eden najpogostejših simptomov raka. Pojavi se pri 30 do 80 odstotkih bolnikov z rakom, odvisno od stanja bolezni. Večina bolnikov jo uspešno lajša z zdravili, ki so pri nas na voljo.

Kategorija: Brez bolečin

Razmišljamo z glavo. Brez glavobola.

Verjetno ni nikogar, ki glavobola ne bi poznal iz lastnih izkušenj. Zelo dobro je vedeti, ali je glavobol nastal zaradi mišične napetosti (kot je bolečina v vratu), zaradi migrene ali je posledica kakšne druge osnovne bolezni in...

Kategorija: Brez bolečin
Prikazujem rezultate 21 do 33 od skupno 33

NAŠA LEKARNA

Uredništvo